Sivut

lauantai 22. tammikuuta 2011

Valmista

Baskeri ylä-
Dodiin, tällainen tuli tehtailtua. Olen sairastellut pari päivää ja kudoin Suuren Käsityölehden 1/2011 ohjeella neulebaskerin Nalle-langan sävystä 569. Sävy on tuolla Novitan sivuilla aika lailla tummempi kuin luonnossa. Oikeasti kyseessä on sellainen murrettu vadelmanpunainen. Edustavampia edustuskuvia minusta se päässä tulee ehkä myöhemmin. Nyt olen pärskinyt ja niistänyt melkein viikon, joten kuvien edustavuus ei varmaan ole suuren suuri.

Pään ympärysmitta valmiissa baskerissa oli aika sopiva, mutta varsinainen pipo-osa oli aika hehtaarimallia - tyyliin rastapipo - kun tein sen ensimmäisellä kerralla ohjeen mukaan. Jos tekisin toisen samanlaisen, tekisin varmaan vähemmän lisäyksiä ja lyhyemmän ympärysmitan. Mut pakkohan tuota on käyttää, kun on itse tehty. Muuten olen jälkeen ihan tyytyväinen, vaikken olekaan mitään suurempaa aikoihin kutonut.

ja alapuolelta
Seuraavaksi, jos kärsivällisyys riittää, voisin tehdä samasta lehdestä palmikkoneuleponchon tai Novitan neuletunikan. Tosin en tuollaisella pinkillä langalla vaan jollakin yksinkertaisella tummalla yleisvärillä kuten vaaleanharmaalla tai grafiitinharmaalla.

Ehkä parasta tässä neulehommassa oli se, että onnistuin kerralla. Tuli siistiä jälkeä ja pääsin kutakuinkin tavoiteltuun lopputulokseen. En tehnyt suurempia virheitä ja lopputulos näyttää baskerilta, niinkuin pitikin. No se oli ehkä vähän suuri ja sen takia hassun näköinen, mutta tein kuitenkin ohjeiden mukaan, joten kyseessä ei ole varsinaisesti moka vaan ikävä sattumus, joka on enemmänkin riippuvainen neuleohjeen tekijästä, joka näköjään himoaa tehdä älyttömän suuria neulebaskereita... Juu, ehkä sen voisinkin tehdä eli lähettää vihaisen :D asiakaspalautteen Suureen Käsityö -lehteen ja valittaa, että neulesuunnittelijanne käsitys baskerin koosta on aivan ylimitoitettu ja kukaan normaali-ihminen ei ikinä käyttäisi näin suurta baskeria. Ehkä saan jopa hyvitystä kärsimyksistäni, koska olen kauheella vaivalla neulonut hienon baskerin ja lopputulos ei ollutkaan sellainen kuin toivoin.

Yhtä kaikki, se sopii kuitenkinVÄRIN puolesta ruskean untuvatakkini kanssa ja ei sävy ihan pieleen mene edes puna-valkoruudullisen villakangastakkini kanssa (joka taitaa kyllä vedellä viimeisiään - tykkään takista kovasti, mutta vuori on ihan liestynyt :( ). Mallista en mene sanomaan sen kummempaa. Ihmiset ovat kuitenkin niin kohteliaita, ettei kukaan varmaan sano, että haloo - miks sulla on tollainen hehtaaripipo. Ihmisille, jos näyttää, että on itse tehnyt, niin ovat kuitenkin lähtökohtaisesti ihan ällikällä lyötyjä ja ihastelevat kohteliaasti.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Neulebaskeri

Aloin tässä muuttolaatikoiden keskellä väsäilemään neulebaskeria Suuri Käsityö -lehden 1/2011 ohjeilla, mutta hermostuin ja purin koko työn, kun silmukoita oli sukkapuikoille niin paljon, että putoilivat jatkuvasti puikkojen päistä :( Ajattelin aloittaa hommaan kokonaan alusta uudella Nalle Marjaretki langalla ja pyöröpuikoilla muuton jälkeen. Tulipahan nyt kuitenkin kokeiltua ne lisäykset ja kavennukset, mutta ei tästä sen enempää, ettei mene Paska Neuleen puolelle.

torstai 13. tammikuuta 2011

Ruskea tapaa Kertun

Kerttu muutti meille jouluna asumaan. Ruskea oli vähän ihmeissään...
Äiti, mikä tää on?


















Ruskea lähestyy Kerttua: Nuuh, nuuh



















Ruskea tekee lähempää tuttavuutta:
Kurrrmaumau!

Vuosijuhlaleninki

Tällainen lopputulos 




Tyllihamosia

Tällaisia tyllihameita tein vuosijuhlien esiintymisasuiksi. Viimeisintä huutoa! Design nyt ei ehkä ole ihan viimeisen päälle, mutta olen kuitenkin ajankäyttöön nähden ihan tyytyväinen lopputulokseen. Näitä hameita tein kolme ja muutama muu teki samoilla ohjeilla itselleen hameet.

Kaavoja netistä

Tilasin Vogue-kaavoja netistä, nopea toimitus ja ehjänä tulivat perille. Luottokortilla piti maksaa. Tosin olen vasta yhtä noista malleista kokeillut. Kaava oli paljon isompi kuin sen mittataulukon mukaan piti olla ja päädyin tekemään ainakin kaksi kokoa pienemmän.

B5322:sta tuli viininpunainen halterneck taftileninki seuran vuosijuhliin. Suunnitelmia on ainakin jo kolmen muun kaavan varalle ja pääsen testailemaan uutta sovitusnukkeani niiden kanssa.

V8613 (alarivissä kolmas vasemmalta) tulee tummansinisestä kukallisesta kankaasta 40-luvun tyylinen paitamekko. V8280:sta (neljäs vasemmalta) teen kapean swing-hameen pallokankaasta, jossa punaisella pohjalla on pieniä valkoisia palloja. V8470:stä (ensimmäinen oikealta) tulee myöskin punavalkoisesta kankaasta isoilla palloilla boogie woogie-leninki kellohelmalla.

Ylärivin vintage-kaavoille ei ole vielä kankaita valmiina, mutta odotan innolla, että pääsen käyttämään niitä.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Vanhoja töitä

Punaiset varrettomat naisten sukat


Vihreä lyhytvartinen miesten sukka veljelle 2008


 
Turkoosi kesämekko 2005