Sivut

torstai 17. heinäkuuta 2014

Viikonloppuna tuli valmiiksi kaksi lastenvaatetta Myllymuksujen keltaisesta pilvitrikoosta. Nyt on vain kauhea innostus tehdä lisää. Aika ei meinaa riittää :)


Mekkoa ulkoilutettiin jo omalla pihalla lauantaina. Olisi tullut kivoja kuvia, kun lapsi kykki puskassa poimimassa metsämansikoita. Harmi, ettei kameraa ollut mukana.


Toppi oli päällä sunnuntaina Seikkailupuistossa. Tuo Circus horse -tunikamekko vaikutti muuten mitoitukseltaan huomattavasti toppia reilummalta, vaikka tein molemmat samassa koossa.

Tässä vielä kuvaa uudesta kaavojen säilytyssysteemistäni. Olen saanut hyviä vinkkejä Saumanvaran fb-sivulta ja tykästyin ajatukseen, että piirretyt kaavat ovat muovitaskuissa aina lehden mukaan saman välilehden takana ja muovitaskuun kopioidaan lisäksi ohje sekä leikataan tilkku valmiin vaatteen kangasta. Toivottavasti tämä systeemi nyt pysyy. Aikaisempi kaavoje säilytystapani oli aika epätoivoinen :) Lykkäsin kaavat lehden väliin ja siellähän ne lojuivat kunnes olivat niin ryppyisiä ja osa paloista kadoksissa, että ne oli kuitenkin heitettävä pois.


keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen trikooni

Tadaa, mun eka trikoo-ompelus. Mekkoa väsäsin varmaan yli viikon kaikella hartaudella. Mutta kun sain sen lopulta tänään valmiiksi, niin innostuin urakoimaan vielä topin, kun mies oli poissa kotoa. Eihän siinä niin paljon työtä ole, ehei…
Mekossa olen tyytyväinen jälkeen ja topissa nopeuteen (siinä menin vähän omalle epämukavuusalueelleni, kun teen mieluummin hitaasti siistiä – tai siis yritän tehdä). Jälki ei ollut niin siistiä, ihan tyydyttävää, mutta sainpahan lopultakin jotain valmista tytölle. Molemmat koossa 98, mekko OB 4/2013 Circus horse, toppi OB 3/2014 Maxi dots. Kangastakin on vielä jäljellä hyvä pala, joka riittää varmaan ainakin yhteen tunikaan tai t-paitaan. Kangas oli muuten Myllymuksujen alessa ja otin sitä 1,4 metriä, josta tähän nyt kului noin puolet. Kohta onpi meilllä pilviä sitten kyllästymiseen asti. Tällä hetkellä tykkään kyllä ihan kovaa ja sopii yllättävän hyvin Sohville.
Kuvia ottaessa ilta alkoikin jo sopivasti pimetä, joten valon määrä ei ollut ihan optimaalinen. Katsotaan, jos saatais huomenna sovituskuvia :)

Ottobre 4/2013 Circus horse -tunika koossa 98
Tunika OB 4/2013 Circus horse, toppi OB 3/2014 Maxi dots, Molemmat koossa 98